Weet wat je uitgeeft: gebruik een huishoudboekje!

Huishoudboekjes, dat is toch iets van vroeger? Nou, nee. Iedereen die verstandig wil omgaan met geld, zou er eigenlijk eentje moeten bijhouden. Zeker nu alles duurder wordt, is een overzicht opstellen van al je inkomsten en betalingen een heel slimme manier om je uitgaven onder controle te houden.

Hogere hypotheekrente, wat doet dat met de huizenmarkt?

De hypotheekrente is in relatief korte tijd flink omhoog gegaan en zal naar verwachting nog verder stijgen. Maar wat betekent dit voor de huizenprijzen? Gaan die, zoals je zou verwachten, daardoor omlaag?

Relaxed op vakantie? Goede voorbereiding is het halve werk!

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer? Ga jij, net als zo’n tachtig procent van onze landgenoten, lekker op vakantie? Wat een heerlijk vooruitzicht!

Buurtpreventie helpt criminaliteit te verminderen

Buren werken steeds vaker met elkaar samen om hun woonomgeving veilig te houden. Door die buurtpreventie daalt de criminaliteit en kan de politie meer inbrekers inrekenen omdat ze op heterdaad worden betrapt.

Stijging hypotheekrente zet door

De stijging van de hypotheekrente lijkt een blijvertje. Afhankelijk van de looptijd van een hypotheek is het verschil met eind vorig jaar inmiddels opgelopen tot meer dan 1,5%. De hoge energieprijzen zijn een belangrijke oorzaak, evenals de toenemende inflatie en de oorlog in Oekraïne.

Hoe houd je inbrekers buiten de deur?

Nadat het aantal inbraken in 2020 en 2021 fors omlaag ging, is er sinds het begin van dit jaar weer een stijgende trend. Omdat de meeste mensen de afgelopen jaren veel vaker thuis waren, was het een lastige periode voor inbrekers. Maar nu Nederland weer open is, slaan zij alsnog hun slag.

Rookmelders redden levens én zijn verplicht vanaf 1 juli!

In elk Nederlands huis moet vanaf 1 juli 2022 op elke verdieping ten minste één goed functionerende rookmelder hangen. Die regel geldt al langer voor nieuwbouwwoningen en wordt nu uitgebreid.